Politika

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP26) başladı

2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması çerçevesinde beş yıllık değerlendirme dönemi sonrasında düzenlenen ilk konferansta, delegelerin genel ilerlemeyi gözden geçirmeleri ve g...

Abone Ol

2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması çerçevesinde beş yıllık değerlendirme dönemi sonrasında düzenlenen ilk konferansta, delegelerin genel ilerlemeyi gözden geçirmeleri ve gelecek iki hafta boyunca iklim değişikliği konusunda atılacak adımları planlamaları bekleniyor. Konferans, dünyanın şiddetli sellerden orman yangınlarına kadar iklim değişikliğiyle ilgili hava durumuna bağlı bir dizi felaketten geçtiği bir dönemde düzenleniyor.

Paris Anlaşması'nın piyasa mekanizmasına ilişkin kuralların tamamlanması ve zengin ülkelerin, gelişmekte olan ülkelere iklimle ilgili sorunlarla başa çıkmalarına yardım etme yönünde vermiş oldukları yerine getirilmemiş mali taahhütler, gündemde üst sıralarda yer alan konular arasında yer alıyor.

COP26 Başkanı Alok Sharma açılış töreninde yaptığı konuşmada, "COP26'yı bir yıl erteledik. Ancak iklim değişikliği bu sürede boş durmadı... Paylaştığımız gezegenimizin kötüye doğru gittiğini biliyoruz. Bu sorunu ancak birlikte çözebiliriz, bu uluslararası sistemle... Ve eğer şimdi harekete geçip, birlikte hareket edersek, biricik gezegenimizi koruyabiliriz" dedi.