Sağlık

Bir sağlıklı yaşam formu olarak Çin Tai Chi'si

Karantina günlerinde tembellik etmeyi bırakın! Çin Tai Chi'sini öğrenmek sizi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan zinde tutmak için iyi bir yol olabilir. Tarihi asır...

Abone Ol

Karantina günlerinde tembellik etmeyi bırakın! Çin Tai Chi'sini öğrenmek sizi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan zinde tutmak için iyi bir yol olabilir.

Tarihi asırlar öncesine dayanan bu dövüş sanatı olan ve artık popüler bir egzersiz türü haline gelen Thai Chi, Perşembe akşamı (Beijing saatiyle) Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi'ne eklendi.

Malta'nın başkenti Valletta'da antreman yapan bir grup Tai Chi heveslisi, 27 Nisan 2019. (Fotoğraf: Yuan Yun/Xinhua)

Sizlere bu eski Çin dövüş sanatının bugünlerde nasıl dünya genelinde popüler bir zinde kalma yolu haline geldiğini anlatabilmek için dünyanın dört bir yanında Çin Tai Chi'si yapan insanların fotoğraflarını bir araya getirdik.

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Mudanjiang kentinin sakinleri, Jiangbin Parkı'nda Tai Chi antremanı yapıyor, 7 Kasım 2020. (Fotoğraf: Zhang Chunxiang/Xinhua)
Fiji'deki Çin Kültür Merkezi'nin Direktörü Sun Jie (ortada, önde), Fiji'nin başkenti Suva'daki Fiji Marist Kardeşler Lisesi'nde Çin Tai Chi'si dersi veriyor, 2 Eylül 2020. (Fotoğraf: Zhang Yongxing/Xinhua)
ABD'nin New York kentindeki Syosset Köyü'nde bulunan Sitan Tai Chi ve Dövüş Sanatları isimli dövüş sanatları okulunda antrenman yapan öğrenciler, 20 Kasım 2019. (Fotoğraf: Wang Yang/Xinhua)