Sağlık

Bilim dergisi Cell: Kovid-19'un kaynağı büyük olasılıkla türler arası bulaşma

ABD merkezli bilim dergisi Cell'de yakın zamanda yayınlanan bir makalede, mevcut bilimsel verilere göre hayvanlardaki türler arası bulaşmanın Kovid-19'un en olası kaynağı oldu...

Abone Ol

ABD merkezli bilim dergisi Cell'de yakın zamanda yayınlanan bir makalede, mevcut bilimsel verilere göre hayvanlardaki türler arası bulaşmanın Kovid-19'un en olası kaynağı olduğu kaydedildi. "SARS-CoV-2'nin kökenleri için devam eden araştırma" başlıklı makaleye göre SARS-CoV-2'nin viral kökenlerinin anlaşılmasına daha fazla derinlik ve çeşitlilik katan bilim insanları, Çin'in Yunnan eyaletindeki küçük bir bölgeden 2019-2020 yılları arasında toplanan 411 yarasa örneğini sıralayarak, 24 tam uzunlukta koronavirüs genomu tespit etti.

Evrim, çevre ve insanlık, hastalıkların ortaya çıkmasında kritik faktörler arasında bulunuyor. Dünyanın çaresizce yanıt aradığı hastalığın kökenlerine atıfta bulunan çalışmada, yarasaların CoV'u doğal olarak barındırdığına dikkat çekilerek, bilinen tüm verilere dayanılarak yarasaların, özellikle de Güneydoğu Asya'daki bir alanda bulunan nalburunlu yarasa türünün büyük olasılıkla Kovid-19'un kaynağı olduğu belirtildi.