Politika

Biden yönetimi ailelerin ayrılmasına neden olan 'sıfır tolerans' sınır politikasını iptal etti

Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetimi Salı günü, eski Başkan Donald Trump'ın belge sahibi olmayan binlerce göçmen ailenin ayrılmasına yol açan "sıfır tolerans" sınır politika...

Abone Ol

Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetimi Salı günü, eski Başkan Donald Trump'ın belge sahibi olmayan binlerce göçmen ailenin ayrılmasına yol açan "sıfır tolerans" sınır politikasını iptal etti.

Başsavcı Vekili Monty Wilkinson tarafından Salı günü yayımlanan iç yazışmayla federal savcılar, münferit davaları takip edip etmemeye karar verme noktasında önceki politikaya yönlendirildi.

Wilkinson, "Ceza davalarında kişiselleştirilmiş değerlendirmeler yapma konusundaki bu uzun süredir devam eden ilkeye uygun olarak, politika direktifini - derhal etkili olacak şekilde - iptal ediyorum" diye yazdı.

Wilkinson, dava açma kararlarının, bir kişinin federal yasayı ihlal edip etmediğine ve ihlali kanıtlamak için hangi kanıtların mevcut olduğuna bağlı olması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı'ndan bir sözcü yaptığı yazılı açıklamada, "Bugünkü eylem savcılara, bireysel göç davalarında suçlama kararları verirken, belirli gerçeklerin ve koşulların dikkatli bir şekilde incelenmesine dayanan geleneksel takdir yetkilerini geri kazandırıyor" dedi.

Nisan 2018'den Haziran 2018'e kadar geçerli olan sıfır tolerans politikası uyarınca, çocuklu olanlar da dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne yasadışı yollardan giren tüm yetişkinler kovuşturmaya sevk edilmişti. Bu yetişkinlerle birlikte sınırdan giren çocuklar, ailelerinden ayrıldı ve Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'nın gözetimine alındı.

The Hill'de çıkan bir habere göre, yaygın olarak eleştirilen politika sonucu 5.500'den fazla çocuk ebeveynlerinden ayrılmak zorunda kaldı ve bu çocukları, bazıları sınır dışı edilen ebeveynleriyle yeniden bir araya getirme yöntemi bulunamadı.