Politika

Belarus, AB'ye mülteci akınını frenlemeye yönelik önlemleri anlattı

BelTA Haber Ajansı'nın Pazar günü bildirdiğine göre, Makei açıklamayı, AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile yaptığı tele...

Abone Ol

BelTA Haber Ajansı'nın Pazar günü bildirdiğine göre, Makei açıklamayı, AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptı.

Habere göre, her iki taraf da, göç krizine erken bir tarihte son verme niyetini teyit etti. AB, göçmenlerin Minsk üzerinden AB'nin Polonya'daki doğu sınırına gelmesi üzerine, Minsk'i Ortadoğu'daki ülkelere bağlayan havayolu şirketlerine yeni yaptırımlar uygulamayı düşünüyor. Polonya, kalabalık bir mülteci grubunun sığınma talebiyle sınırda mahsur kalmasının ardından, Polonya-Belarus sınırı boyunca askerlerini alarm durumuna geçirdi.

Makei, Cuma günü Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Belarus'un Batı'nın baskı ve yaptırımlarına en sert tedbirlerle karşılık vermeye hazır olduğunu vurgulamıştı. AB, mevcut mülteci krizinden sorumlu tuttuğu Belarus'a yönelik bir dizi yaptırım uygularken, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'ya göre yaptırımlar, ülkesinin krizle başa çıkma becerisine zarar veriyor.