Sağlık

Beijing'de geliştirilmiş Kovid-19 aşılama araçları hizmete girecek

Çinli otomobil üreticisi Foton Motor Group tarafından geliştirilen, otobüs benzeri, Mart ayında hizmete giren bir aracın geliştirilmiş versiyonu olan yeni araç, tamamen yeni b...

Abone Ol

Çinli otomobil üreticisi Foton Motor Group tarafından geliştirilen, otobüs benzeri, Mart ayında hizmete giren bir aracın geliştirilmiş versiyonu olan yeni araç, tamamen yeni bir elektrikli araç gövdesi kullanılarak üretildi. Araç, önde alçak bir zemin ve arkada tekerlekli sandalye rampası gibi, yaşlılara ve engellilere destek olmak için kolaylık yaratan yeni tasarımlarla donatıldı.

Önceki aşılama araçlarından farklı olarak, bu yeni aracın arkasında bir acil durum yatağı, oksijen tüpleri ve defibrilatörler gibi ilk yardım ekipmanları da bulunuyor. Foton'un Ürün Müdürü Cheng Hua, "Aşı yapılan kişide olumsuz bir reaksiyon gelişirse, burada acil müdahale uygulanabilir" dedi.

Yeni araca ayrıca yüz tanıma ve vücut ısısı algılama gibi işlevleri destekleyen altı adet kamera eklendi. Kameralar, aşı yaptıran insanlar maske takmıyorsa ya da ateşleri yüksekse otomatik olarak sesli uyarı gönderen yapay zeka algoritmalarına sahip. Ayrıca aracın temiz kalmasını sağlayan yerleşik ultraviyole dezenfeksiyon ışıkları da var. Araç bir yere ulaştığında, tıbbi personel kayıt, dezenfeksiyon ve aşılama için tek elden hizmet sunmaya başlayacak.

ijing'de yaşayan bir kişi, şehir merkezindeki Xidan iş bölgesi yakınında bulunan bir aşı aracında Kovid-19 aşısı yaptırıyor, 7 Nisan 2021. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Araç, standart 220 voltluk bir prize bağlanarak şarj edilebildiği gibi yerleşik bataryalarla da çalıştırılabiliyor, böylece birçok farklı yerde konumlandırılabiliyor. Cheng'e göre, geliştirilmiş mobil araçta, yakın gelecekte Beijing mahalleleri ve parklarında başlayacak olan Kovid-19 aşılama hizmetleri dahilinde, bir saat içinde 80'den fazla doz aşı yapılabilecek.