Ekonomi

Beijing Menkul Kıymetler Borsası, ilk haftasında çok sayıda yatırımcı gördü

Pazartesi günkü açılıştan sonra borsada, hafta boyunca 340 bin yeni ve nitelikli hesap açılırken, toplam hesap sayısının 4,37 milyona ulaştığı açıklandı. Beijing Menkul Kıymet...

Abone Ol

Pazartesi günkü açılıştan sonra borsada, hafta boyunca 340 bin yeni ve nitelikli hesap açılırken, toplam hesap sayısının 4,37 milyona ulaştığı açıklandı. Beijing Menkul Kıymetler Borsası, borsada listelenen 81 hisse senedi için 21,2 milyar yuan (3,32 milyar ABD doları) toplam ciro ile ilk haftada istikrarlı bir seyir izledi.

Beijing Menkul Kıymetler Borsası, yenilik odaklı küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren bir platform. 81 firmadan oluşan ilk grup, sağlam ticari faaliyetleri ve büyük büyüme potansiyeli olan, kendi sektörlerinde en iyi performans gösteren şirketlerden oluşuyor. Beijing Menkul Kıymetler Borsası, Shanghai Menkul Kıymetler Borsası'ndaki STAR pazarı diye de bilinen Nasdaq tipi bilim-teknoloji inovasyon kurulu ve Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'ndaki teknoloji ağırlıklı ChiNext pazarı doğrultusunda, kayıt bazlı ilk halka arz sistemini benimsiyor.