Politika

Beijing 2022'ye Geri Sayım: Afrika Atletizm Konfederasyonu Başkanı sporun siyasileştirilmesine karşı çıktı

YAOUNDE, 31 Aralık (Xinhua) Aynı zamanda Kamerun Ulusal Olimpiyat ve Spor Komitesi Başkanı da olan Malboum, Perşembe günü Xinhua'ya verdiği demeçte, "Spor öncelikle ve her şey...

Abone Ol

YAOUNDE, 31 Aralık (Xinhua) Aynı zamanda Kamerun Ulusal Olimpiyat ve Spor Komitesi Başkanı da olan Malboum, Perşembe günü Xinhua'ya verdiği demeçte, "Spor öncelikle ve her şeyden önce siyaset dışıdır. Spor, dünyada gençlerin egoizmi aşarak dil, ırk ya da kültür farklılıkları olmaksızın bir yerde biraraya gelebilmelerine yönelik bir araçtır. Barış mesajı vermek istediğimiz, yaşanabilir bir dünyada siyasi hususlar spordan ayrı tutulmalıdır" ifadelerini kullandı. Malboum, sporcuların sporu tam anlamıyla kucaklaması ve Olimpiyatlara katılması gerektiğini söyledi. Bazı ülkelerin Beijing 2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na herhangi bir diplomatik ya da resmi temsilci göndermeme kararına atıfta bulunan Malboum, "Sporcular için en önemli şey, orada hazır bulunmaktır; liderleri orada olmasa da bu, onları yarışlara katılmaktan alıkoyamaz" diye konuştu.

Malboum, Çin'in Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak üzere sarf ettiği gayretlerden de övgüyle bahsetti. Başarılı bir eski sporcu olan Malboum, "Olimpiyatlar genellikle dört yılda bir düzenlendiği için onlar (Olimpiyatlar ve sporcular) potansiyellerini aşmalı ve arzulanan sonuçları elde etmelidir. Çin'e gelince, gösterdikleri gayretlerden dolayı ve dünyanın gençleri için bunu mümkün kıldıkları için onları selamlamak ve kutlamak isterim. Dünyanın her tarafından gençleri biraraya toplamada ortaya koydukları ruhla güçlükleri gideriyor ve hümanizm değerlerini yüceltiyorlar. Bravo Çin" ifadelerini kullandı. Malboum, Olimpiyat Oyunlarının, küresel toplumun Kovid-19 pandemisine karşı dayanışmayı ifade etmeye ve insanlığın ortak gayretlerle pandeminin üstesinden geleceği yönünde pozitif bir mesaj vermeye yönelik önemli bir fırsat olacağını vurguladı.

Malboum, "Koronavirüsün bir dereceye kadar günlük hayatlarımızı etkilediğine inanıyoruz. Ama her şeye son veremeyiz; faaliyetlerin devam etmesi, gençlerin biraraya gelmesi, barış mesajı hakkında konuşması, kardeşlik, mükemmeliyet ve saygı ruhunu ileriye götürmesi gerekli" diye konuştu. Malboum, "Bu yüzden pandeminin varlığı yadsınamaz olsa da diğer sektörler gibi spor sektörünün de canlandırılıp sürdürülmesi ve böylelikle pandeminin etkilerinin kontrol altına alınabileceğini düşünüyorum" dedi.