Şirketten Perşembe günü yayınlanan basın açıklamasında bunun, Finlandiya'da son yıllarda yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğu kaydedildi. "Bu yatırım hem Bayer hem de Finlandiya için büyük önem taşıyor. Yatırımla Bayer'in küresel sürdürebilirlik hedeflerine ulaşabilmesinin ön koşulu olan uzun vadeli üretim güvence altına alınıyor" ifadelerini kullanan Bayer Nordic CEO'su Miriam Holstein hedeflerinden birinin 2030'un sonuna kadar gelişmekte olan ülkelerdeki 100 milyon kadının modern korunma ve aile planlama yöntemlerine erişimini sağlamak olduğunu belirtti.

Bayer Turku, 130'dan fazla ülkeye ihraç edilen uzun süre etkili doğum kontrol haplarını geliştiriyor ve imal ediyor. Turku'da bulunan fabrika 1960'larda kurulmuştu. Turku Üretim Tesisi Direktörü Jennifer Hunt, "Turku Bayer'in polimer bazlı ilaç teknolojisinin ve uzun süre etkili doğum kontrol haplarının küresel uzmanlık ve inovasyon merkezidir ve bu nedenle Bayer'in dünya genelindeki en önemli ilaç fabrikalarından biridir" dedi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Bayer Nordic CEO'su Holstein ayrıca, söz konusu yatırımın Turku'nun canlılığını pekiştireceğini ve böylece Finlandiya ekonomisine uzun yıllar etkisi olacağını söyledi. Şehirden elde edilen veriler, Finlandiya ilaç ihracatının yüzde 75'inin Turku'da üretildiğini ve tanı cihazları ve ilaç geliştiren Finlandiya şirketlerinin yarısının şehirde bulunduğunu gösteriyor. (1 euro = 1,22 ABD doları)

Editör: İRFAN KARSLI