Bankanın Shanghai'daki Pudong Yeni Bölgesi'nde bulunan daimi genel merkez binasının devir teslim ve taşınma töreninin ardından konuşan Marcos Troyjo, "Son zamanlarda Yeni Kalkınma Bankası'nın üç yeni üyesini kabul ettik. Ve Bangladeş katılım teminatını ilk yatıran ülke oldu. Dolayısıyla Bangladeş artık resmen kurumumuzun tam üyesi" dedi.

Marcos Troyjo, bu devir teslim töreninin kurumsal gelişim ve son altı yılda yapılanlar açısından da çok şey ifade ettiğini söyledi. Başkan, "Shanghai için de büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum çünkü dünya çapında bir finans merkezi olarak şehrin profiline önemli bir katkı oluşturuyoruz" dedi. Banka, bu ayın başında en yeni üyeler olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Uruguay ve Bangladeş'i ekleyeceğini duyurmuştu.

NDB, faaliyetinin başından bu yana tüm üyelerinde toplam 30 milyar ABD doları tutarında bir portföye sahip yaklaşık 80 projeyi onayladı. Projeler ulaşım, su ve sağlık önlemleri, temiz enerji, dijital altyapı, sosyal altyapı ve kentsel gelişim sektörlerini kapsıyor. Merkezi Shanghai'da bulunan NDB, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika tarafından kuruldu. Banka, resmi olarak Temmuz 2015'te açıldı.

Meksika Merkez Bankası 2024 büyüme tahminini düşürdü Meksika Merkez Bankası 2024 büyüme tahminini düşürdü

Editör: İRFAN KARSLI