Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Kovid-19 ile Mücadele Ulusal Görev Gücü, aşılama çalışmalarının yeni aşamasının bir parçası olarak, 60 yaş ve üzeri kişilere, kronik sağlık sorunları olan insanlara ve sağlık çalışanlarına üçüncü doz aşının altı ay sonra yapılacağını duyurdu. Kovid-19 ile Mücadele Ulusal Görev Gücü'nün açıklamasında, diğer tüm kategorilerdeki aşılanmış bireylerin ise aşının ikinci dozunu yaptırdıktan bir yıl sonra üçüncü doz takviye edici aşıyı yaptırabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, "Kovid-19'a karşı üçüncü takviye doz aşısına nasıl kayıt yaptırılacağına dair detaylar önümüzdeki haftalarda açıklanacak" denildi ve bireylerin üçüncü doz takviye edici aşı için daha önce yaptırdıkları aşının aynısını ya da farklı bir aşı türünü seçme şansına sahip oldukları belirtildi. Bahreyn'de, ülke çapında Kovid-19'la mücadele çabasının bir parçası olarak ülke nüfusunun yarım milyondan fazlasına aşı yapıldı.

Editör: İRFAN KARSLI