Politika

Azerbaycan, Çinli şirketleri sanayi bölgelerinde yatırıma davet etti

Azerbaycan - Çin Hükümetler Arası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun video konferans yoluyla yapılan sekizinci toplantısında konuşan Mustafayev, ülkesinin bu konudaki...

Abone Ol

Azerbaycan - Çin Hükümetler Arası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun video konferans yoluyla yapılan sekizinci toplantısında konuşan Mustafayev, ülkesinin bu konudaki desteğini teyit etti. Komisyonun eşbaşkanı Mustafayev; iki ülkenin ulaşım ve transit taşımacılık sektörlerindeki işbirliğine övgüde bulundu, Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı, Alat Serbest Ekonomik Bölgesi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun bu işbirliğine önemli katkı sunduğunu söyledi. Mustafayev, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önemini vurgulayarak Azerbaycan'ın projeyi resmi olarak destekleyen ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı, ülkesinin Çin'in dijital kalkınma, bilişim ve iletişim sektörlerindeki zengin deneyiminden yararlanma arzusunu ifade etti. Mustafayev, Azerbaycan'ın petrol dışı ürünlerinin Çin'e ihracına yönelik fırsatların da altını çizdi ve Çin pazarının bu açıdan çok cazip olduğunu belirtti. Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana devam eden Azerbaycan ve Çin işbirliğini öven Mustafayev, Çin hükümetine ve halkına pandemiyle mücadeledeki destekleri için teşekkür etti.

Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret Müzakere Temsilcisi ve Bakan Yardımcısı Yu Jianhua ise, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin uygulanması açısından Azerbaycan'ı önemli bir ortak olarak gördüğünü söyledi. Komisyonun diğer eşbaşkanı olan Yu, her iki ülkenin de ulaştırma ve lojistik alanlarında işbirliğinin sürdürülebilir gelişimini sağlamak için çabalarını devam ettirmesini umduğunu dile getirdi. Yu, ikili yatırım işbirliği potansiyelinin araştırılmasının önemine de dikkat çekti.