Sağlık

Avusturya'da günlük koronavirüs vakaları bu yılın en yüksek seviyesine çıktı

Avusturya İçişleri Bakanlığı'na göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 42 artarak 9.024'e ulaşırken, 397'si yoğun bakımda olmak üzere 1.834 kişi hastanede tedavi görüyor. Veriler...

Abone Ol

Avusturya İçişleri Bakanlığı'na göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 42 artarak 9.024'e ulaşırken, 397'si yoğun bakımda olmak üzere 1.834 kişi hastanede tedavi görüyor. Veriler, Alp ülkesinde şimdiye kadar 508.096 vakanın tespit edildiğini gösteriyor. Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, yeni seçilen Yüksek Sağlık Konseyi bileşenleri toplantısında yaptığı açıklamada, "Bizim ve tüm Avrupa'nın tamamının koronavirüsün üçüncü dalgasını yaşadığı çok açık" dedi.

Avusturya'nın doğusunda yeni tespit edilen vakaların yüzde 80 ila 90'ının, ilk olarak İngiltere'de tespit edilen, daha saldırgan ve bulaşıcı varyanttan kaynaklandığını kaydeden Anschober, durumun endişe verici olduğunu ifade etti. Bakan, gelişkin varyantın bir sonucu olarak yoğun bakım ünitelerindeki genç kişilerin sayısının arttığının da altını çizdi. Avusturya hükümeti, Avrupa İlaç Kurumu'nun (EMA) Perşembe günü AstraZeneca koronavirüs aşısı lehine aldığı kararı da memnuniyetle karşıladı.

Anschober, EMA kararının ardından Perşembe günü Avusturya Haber Ajansı'na (APA) yaptığı açıklamada, "EMA'nın bugün net bir karar vermiş olması önemli. AstraZeneca aşılarıyla aşılamanın devam etmesi ve aşı için teknik bilgide gereken ayarlamaların yapılması mesajın özüydü" diye konuşmuştu. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Perşembe günü gerçekleştirdiği Berlin ziyareti sırasında bunun bir miktar rahatlama sağlayacağını ve insanlar arasındaki belirsizliği hafifleteceğini umduğunu söylemişti.