Cuma günü yayınlanan ve Avustralya Sağlık ve Sıhhat Enstitüsü (AIHW) tarafından hazırlanan rapor, Kovid-19 pandemisinin ilk döneminde Avustralyalı gençlerin daha ileri yaş gruplarına kıyasla büyük zorluklarla karşılaştığını gösterdi. Rapor, 12-24 yaş aralığındaki gençlerin eğitim ve yüksek eğitim deneyimleri, akıl sağlığı ve sıhhati, istihdamı, yaşam koşulları ve kişisel ilişkileri hakkında verilerin toplanmasıyla hazırlandı.

Rapora göre, Nisan 2020'de 592 bin Avustralyalı işini kaybetti. İşlerini kaybeden her üç kişiden biri 15-24 yaş aralığındaydı. Bu yaş grubu içinde örgün öğretim, istihdam ya da mesleki eğitime dahil olmayanların oranı Mayıs 2020'de yüzde 12'ye ulaştı. Bu rakam, Mayıs 2019'da sadece yüzde 8,7 seviyesindeydi. Bu yaş grubu içinde ağır psikolojik stres yaşayanların oranı ise Şubat 2017'deki yüzde 14'lük seviyeden Nisan 2020'de yüzde 22'ye yükseldi.

AIHW Sözcüsü Sally Mills, "Ergenlik ve genç yetişkinlik, bir kişinin hayatında çok önemli bir dönemdir. Gençler, ailelerine bağımlılıktan bireysel bağımsızlığa geçiş yaptıkları bir dönemde genellikle hızlı fiziksel, sosyal ve duygusal değişimler yaşarlar" dedi. Mills, Nisan 2021'de gençler arasında kaydedilen ortalama psikolojik stres seviyesinin Nisan 2020'deki seviyenin altında, ancak Şubat 2017'dekinden ise daha yüksek olduğunu kaydetti ve pandeminin uzun vadeli etkisini tam olarak anlamak adına gözlem yapılması gerektiğini ekledi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI