AMA Başkanı Omar Khorshid, hükümetin tüm nüfusu Ekim ayına kadar aşılama hedefinin "son derece iddialı" olduğunu, Aralık sonunun daha gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi. Avustralya, 21 Şubat'ta yapılan ilk doz aşılardan itibaren 17 gün sonra Çarşamba günü itibarıyla yaklaşık 110 bin kişiye aşı yaptı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

The Guardian Australia'ya konuşan Khorshid, gecikmedeki temel faktörün, aşı tedarikindeki eksiklik olduğunu söyledi. The Guardian Australia'nın Perşembe günkü haberine göre Khorshid, "Kapasite, sınırlayıcı bir faktör olmayacaktır, aşı tedariki olacaktır. Daha fazla aşı bulmamız gerek" diye konuştu.

Avustralya'nın biyoteknoloji devi CSL, AstraZeneca-Oxford aşısını üretmeye başladı; bu aşı, Avustralya'nın yurtiçindeki aşılama programının omurgasını oluşturacak. Yerelde üretilen ilk aşıların, 22 Mart'ta kullanılması bekleniyor. Avustralya Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre Perşembe öğleden sonra itibarıyla Avustralya'da teyitli Kovid-19 vaka sayısı 29 bin 90 olurken son 24 saate yurtiçi kaynaklı vaka sayısı sıfır, yurtdışı kaynaklı vaka sayısı ise 13 olarak gerçekleşti.

Editör: İRFAN KARSLI