Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Salı günü sabahın erken saatlerinde Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait dört ve Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Kabil Havalimanı'na inerek yüzlerce kişiyi daha tahliye ettiğini duyurdu. Böylelikle Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Afganistan'dan tahliye ettiği toplam kişi sayısı yaklaşık bin 700'e yükseldi. Nine Network TV kanalına konuşan Morrison, "Bu (gece), bizim en büyük gecemizdi" ifadelerini kullandı.

Kabil Havalimanı'ndaki durumun belirsizliğini koruduğunu vurgulayan Morrison, Afganistan'dan yapılan her uçuşun, son uçuş olabileceği uyarısında bulundu. Ulusal yayın kuruluşu olan Avustralya Yayın Kurumu (ABC) Salı günü, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Kabil'den tahliye ettiği kişiler arasında Afganistan'ın ilk kadın paralimpik sporcusu Zakia Khudadadi'nin de aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde Afgan atlet ve aileleri olduğunu bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI