Sağlık

Avustralya ilk Kovid-19 aşılarının gelişine hazırlanıyor

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, yaklaşık 80 bin doz Pfizer/BioNTech aşısının Avustralya'ya "hafta sonundan önce ya da daha erken" ulaşacağını söyledi. Pazar öğleden sonra...

Abone Ol

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, yaklaşık 80 bin doz Pfizer/BioNTech aşısının Avustralya'ya "hafta sonundan önce ya da daha erken" ulaşacağını söyledi. Pazar öğleden sonra Kanberra'da gazetecilere açıklamada bulunan Hunt, "Bu, kargoların en değerlisi olduğu için rekabetin çok fazla olduğu küresel bir dünyada ayrıntılara büyük özen gösteriyoruz" dedi.

Avustralya, ülkede tıbbi düzenlemeleri yapan Tedavi Edici Ürünler İdaresi'nin (TGA) onay verdiği tek aşı olan Pfizer aşısından 20 milyon doz satın almıştı. Hunt, aşıların Avustralya'ya ulaştığında TGA tarafından emniyet kontrolünden geçirileceğini ve Avustralya'nın, aşılamanın öncelikli gruplara Şubat sonunda yapılmaya başlanması planına bağlı ilerlediğini söyledi.

Hunt sözlerini şöyle sürdürdü: "TGA, aşıların sayısının doğru olduğundan ve özellikle de uçuş sırasında sıcaklık düşüşü gibi kalitelerine zarar verecek bir duruma maruz kalmadıklarından emin olacak." Avustralya hükümetinin mevcut aşılama planına göre, hükümet Kovid-19'a karşı aşı olmak isteyen bütün Avustralyalıları Ekim ayına kadar aşılamayı hedefliyor.

Buna karşın, Avustralya'nın ulusal yayın kuruluşu Australian Broadcasting Corporation'a göre, Avustralya Başbakan Yardımcısı Michael McCormack geçtiğimiz günlerde bir aşı depolama tesisini ziyareti sırasında, aşılama programının "kusursuz bir şekilde ilerlemeyeceğini" söyledi.

Avustralya Sağlık Bakanlığı'nın Pazar akşamı güncellediği son verilere göre, Avustralya'da Pazar öğleden sonra itibarıyla toplam 28 bin 898 teyit edilmiş vaka bulunurken, son 24 saatte yerel kaynaklı vaka sayısı iki, yurt dışı kaynaklı vaka sayısı ise dört olarak bildirildi.