Avustralya hükümeti koronavirüs krizinin ardından ülkenin imalat sanayisini modernize etmeye çalışırken, Cuma günü yayımlanan plan sektör için 2, 5 ve 10 yıllık hedefleri kapsıyor.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Yol haritasına göre 2030 yılına kadar Avustralyalı şirketler, "başlangıçta Alçak Yer Yörüngesi, Orta Yer Yörüngesi ve Yer Sabit Yörünge ve ötesine odaklanarak küçük uydular üretebilecek ve sonrasında bunları Avustralya topraklarındaki fırlatma üslerini kullanarak uzaya gönderebilecek".

Merkezi Güney Avustralya eyaletinde bulunan Avustralya Uzay Ajansı, 2030 yılına kadar ülkenin uzay endüstrisinin değerini 3,9 milyar Avustralya dolarından (3,02 milyar ABD doları) 12 milyar Avustralya dolarına (9,3 milyar ABD doları) çıkarma ve 20 bin yeni istihdam yaratma hedefiyle 2018 yılında kuruldu.

Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Karen Andrews, Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, "Sektördeki imalat yatırımı vizyonumuzu ortaya koyan bu yol haritası, Avustralya Uzay Ajansı'nın ekonomik büyümeyi artırmak ve istihdam yaratmak için halihazırda gerçekleştirmekte olduğu mükemmel çalışmaları tamamlayacak" dedi.

Andrews sözlerini şöyle sürdürdü: "Nano ve küçük uydular gibi uzaya fırlatılan ürünlerden, sensörler ve iletişim sistemleri gibi uzay bileşenlerine kadar Avustralya, uzay imalat sanayisinde birçok benzersiz fırsata sahip."

Editör: İRFAN KARSLI