55 üyeli Afrika Birliği'nin sağlık alanında uzmanlaşmış kurumu olan Afrika CDC, bu iki ülkede ölüm oranının yüzde 66,7 olduğunu söyledi. Resmi rakamlara göre Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde dört vaka ve iki ölüm görülürken Gine'de sekiz vaka ve altı ölüm bildirildi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Afrika CDC, Ebola virüsünün görüldüğü bu iki ülkenin hiçbirinde iyileşen vaka olmadığını açıkladı. Afrika kıtası henüz Kovid-19 pandemisinden kurtulamamışken ölümcül Ebola virüs hastalığının iki Afrika ülkesinde yeniden ortaya çıkması tüm kıtada korkuya yol açtı.

Afrika CDC, Pazar günü, uzmanlardan oluşan bir acil müdahale destek ekibini Gine'ye göndererek ülkenin yeni Ebola salgınıyla mücadelesine yardımcı olacağını duyurdu.

Afrika CDC, ayrıca Batı Afrika Sağlık Örgütü'yle işbirliği içinde Gine ve bölgedeki komşu ülkelerde acil müdahalenin daha iyi koordine edilmesini sağlamak üzere acil uzmanlar toplantısı çağrısında bulunacağını belirtti.

2014 ile 2016 yılları arasındaki Batı Afrika Ebola virüsü salgınında 28 bin 600'den fazla vaka kaydedilirken 11 bin 300'ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Ebola; ateş, kusma, ishal, genel ağrı ya da kırgınlık ve birçok vakada iç ve dış kanamaya yol açan son derece bulaşıcı, kanamalı ve ateşli bir hastalık.

Editör: İRFAN KARSLI