BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

2021 Shanghai Masters'ın yetkilileri tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Kovid-19'un son derece bulaşıcı Delta varyantının yayılması nedeniyle etkinliğin daha önce planlandığı gibi Ekim ayında yapılmayacağı duyuruldu. Organizasyonu üstlenen Juss Event tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Shanghai Juss Event ve ATP arasında titizlikle yürütülen istişare sonrasında Rolex Shanghai Masters'ın bu yıl yapılmamasına karar verildi" denildi. 2020 yılında da Kovid-19 nedeniyle iptal edilmiş olan Shanghai Masters, "ilgili tüm personelin sağlığı ve güvenliği her zaman birincil öncelik olacak" denilerek yeniden ATP turnuva programından çıkarıldı.

2018 ATP Shanghai Masters'ta Sırp Novak Djokovic, Hırvat Borna Coric'e karşı erkekler bireysel finalini kazandıktan sonra kutlama yapıyor, 14 Ekim 2018. (Fotoğraf: Ding Ting/Xinhua)

ATP Tour içinde yer alan dokuz ATP Tour Masters 1000 etkinliğinden biri olan Shanghai Masters, Avrupa veya Kuzey Amerika dışında bu kapsamda oynanan tek etkinlik. Bireysel ve çiftler yarışmalarının şampiyonları 1000'e kadar ATP Sıralama puanı alıyor. Novak Djokovic, bireyselde dört galibiyet ile şampiyonluk rekorunu elinde tutan sporcu unvanını taşıyor. Djokovic'i, üç galibiyetle Andy Murray, iki galibiyetle Roger Federer takip ediyor. Chengdu Açık ve Zhuhai Şampiyonaları (ATP 250 serisi) de iptal edilmişti.

Editör: İRFAN KARSLI