Lanus Ulusal Üniversitesi'nin Çağdaş Çin Çalışmaları Lisansüstü Programı Direktörü olan Girado, "ticaretin canlandığı bir dönemde gerçekleşiyor" dediği fuarla, birçok ticari faaliyet ile birlikte pazarlama lojistiğinin de toparlandığını söyledi. Girado, Xinhua ile yaptığı yakın tarihli bir söyleşide, Çin'in pandeminin en zorlu aşamasından sonra dinamik bir toparlanma gerçekleştiren dünyadaki ilk ekonomilerden biri olduğunu ve bu ölçekteki bir başarının Çin'in diğer ülkelerin de aynı şeyi yapmasına yardımcı olmasını sağladığını söyledi.
Çin pazarını "dünyanın en dinamik pazarı" olarak nitelendiren Girado, "Çok sayıda küresel üretim faaliyeti Çin'e bağlı bulunduğundan ve bu faaliyetleri gerçekleştiren şirketler küresel değer zincirlerinin bir parçası olduğundan CIIE'in son derece önemli olması kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.
5-10 Kasım tarihlerinde Shanghai'da düzenlenecek olan fuara 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 firmanın katılması bekleniyor. CIIE organizatörlerine göre, toplam 58 ülke ve üç uluslararası kuruluş etkinliğe uzaktan katılacak. Girado, fuarın, küresel şirketlerin "kapasitelerini ve ürünlerini Çinli tüketicilere sergilemesine" olanak tanıyacağını ve Latin Amerika ülkelerine, özellikle de Güney Amerika'dakilere olağanüstü fırsatlar sunacağını belirtti.
Arjantinli ekonomist, "Bu bölge daha fazla fayda sağlayacak çünkü Çin'de artan ekonomik faaliyetler toplumda daha fazla talep yaratacak ve ortalama yaşam standardını yükseltecek. Bu da tüketicilerin Güney Amerika'dan ihraç edilen tarımsal sanayi ürünlerini daha fazla talep etmesine yol açacak" tespitinde bulundu. Girado, CIIE'nin Çin tarafından desteklenen çok taraflılığın ve küresel yönetişim reformunun sürdürülmesinde önemli rol oynadığını da vurguladı. Girado, 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın son zamanlarda tek taraflılığa ve korumacılığa yönelen Batılı ülkelerin çok taraflılığa geri dönmesi için bir fırsat olmasını umduğunu söyledi.