Gazetecilere konuşan Vizzotti, Arjantin'de uygulanan Sinopharm aşısının AstraZeneca ve pek çok diğer aşı gibi "neredeyse yüzde 80" oranında etkili olduğunu belirtti. Vizzotti, Sinopharm aşısının etkinliğine dair verinin "çok iyi olduğunu, ayrıca aşının hastalığın ağırlığını ve ölümcüllüğünü azaltmaya çalıştığını" aktardı.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Arjantin, Sinopharm aşısının "güvenilirlik, immünojenesite (antikor oluşturma yeteneği) ve etkinlik" özelliklerini vurgulayarak, Şubat ayında acil kullanım izni vermişti. Vizzotti'nin, Twitter üzerinden, "Faz 3 denemelerinin kabul edilebilir bir immünojenisite, etkinlik ve güvenlik profili sergilediğini, ciddi bir yan etki görülmediğini" duyurmasının ardından 25 Mart'ta da Sinopharm aşısının 60 yaş üstü kişilerde kullanımına onay çıktı. Arjantin'de ilk Kovid-19 vakası 3 Mart 2020'de tespit edilmişti. Salı günü itibarıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 579 bine, can kaybı ise 58 bin 174'e ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI