Sağlık

Arjantin, Kovid-19'a karşı AstraZeneca aşısının kullanılmasına izin verdi

Aşının onaylanmasını bir açıklamayla duyuran idare, "Aşının, tescil ve şartlı onayın verilmesine olanak tanıyan kabul edilebilir fayda-risk dengesine sahip olduğunu" belirtti....

Abone Ol

Aşının onaylanmasını bir açıklamayla duyuran idare, "Aşının, tescil ve şartlı onayın verilmesine olanak tanıyan kabul edilebilir fayda-risk dengesine sahip olduğunu" belirtti.

Açıklamada ayrıca, iznin, sadece acil durumlarda bir yıllığına reçeteli satışlar için verildiği vurgulandı. Açıklamada, "Aşının güvenilirliği ve etkinliğini yakından izlemek ve ayrıca Ulusal İlaç Enstitüsüne ilerleme raporları, değişiklikler ve güncellemeler sunmak için oluşturulan risk yönetim planıyla uyumlu olması gerekiyor" denildi.

Bu, Arjantin'in Kovid-19'a karşı kullanım izni alan üçüncü aşı oldu. Ülke daha önce, 22 Aralık'ta Pfizer- BioNTech aşısı ile 23 Aralık'ta Rus Sputnik V aşısına onay vermişti. Arjantin, Salı günü, ülkeye geçen hafta ulaşan Sputnik V aşısının ilk 300 bin dozu ile halkı hastalığa karşı aşılamaya başladı.

Arjantin, ilk Kovid-19 vakasını 3 Mart'ta teyit etti ve Salı günü itibarıyla toplam 1 milyon 602 bin 163 vaka ve 43 bin 18 ölüm bildirdi. Arjantin hükümeti, pandemiyi kontrol altına almak için zorunlu sosyal mesafe önlemlerini 31 Ocak 2021'e kadar uzattı.