Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Federasyon yaptığı açıklamada, erkek ve kadın futbol takımlarının maçlarını kapsayan söz konusu kararın, gelecek hafta yapılması planlanan Libertadores Kupası maçlarını ise etkilemeyeceğini belirtti. Federasyonun internet sitesindeki yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ülkemizin bizi etkisi altına alan bu üzücü pandemi sürecini kontrol etmek için çaba göstermesi gereken bu dönemde, AFA ve futbol camiasındaki herkes, ulusal yetkililerin direktiflerini bir kez daha takip ederek, yerel turnuvaların tüm maç programını 9 gün süreyle askıya alacak."

Arjantin Sağlık Bakanlığı'na göre ülkede şimdiye dek 72.000'den fazlası ölümle sonuçlanan 3,4 milyonu aşkın teyit edilmiş koronavirüs vakası kaydedildi. Yeni günlük vaka sayısı geçen hafta, pandeminin başlamasından bu yana ülkedeki en yüksek seviyeye ulaşarak 30.000'in üzerine çıktı.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Perşembe günü, yüksek enfeksiyon oranlarına sahip bölgelerde kapanma uygulaması başlatmıştı. Federasyonun kararı, Arjantin'de oynanacak Copa America'nın planlanan başlama tarihinden 23 gün önce geldi.Güney Amerika futbolunun idari organı CONMEBOL Perşembe günü, Kolombiya'daki hükümet karşıtı şiddet içeren gösteriler ve Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle bu ülkeyi turnuvanın ortak ev sahipliği görevinden almıştı.

Editör: İRFAN KARSLI