Sağlık

Arjantin hükümeti, halktan 'faaliyetlerini en aza indirmelerini' istedi

Arjantin Sağlık Bakanı Carla Vizzotti Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kovid- 19'un ülkede yayılmasını azaltmak için Arjantinlilerden "faaliyetlerini en aza indirmelerini" v...

Abone Ol

Arjantin Sağlık Bakanı Carla Vizzotti Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kovid- 19'un ülkede yayılmasını azaltmak için Arjantinlilerden "faaliyetlerini en aza indirmelerini" ve kişisel önlemlerini güçlendirmelerini istedi. Vizzotti, sağlık sisteminin sağlık krizine etkin bir şekilde karşılık vermeye devam edebilmesi gerektiğini belirterek, "Ülke çapında faaliyetlerimizi en aza indirmeye ve yaptığımız her bir faaliyeti son derece dikkatli bir şekilde yapmaya çalışmamız çok önemli. Böylece vaka sayılarında düşüş görmeye devam edebiliriz" dedi.

Arjantin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre Vizzotti, Arjantin hükümeti tarafından, yeni Kovid-19 dalgasının neden olduğu solunum cihazı talebini karşılamak için satın alınan toplam 546 yeni solunum cihazının 250'sini bakanlık merkezinde resmi olarak teslim aldı.

Arjantin Sağlık Bakanlığı, pandeminin başlangıcından bu yana ülke genelinde 3.682 solunum cihazı dağıtıldığını bildirdi. Ancak bakanlık, ekipman ve yoğun bakım ünitesi yataklarındaki artışa rağmen virüsün yayılmasını yavaşlatmak için sağlık önlemlerine uymaya devam etmenin gerekli olduğunu vurguladı. Arjantin'de Cumartesi günü itibarıyla toplam 2.993.865 vaka ve Kovid-19 kaynaklı toplam 64.096 can kaybı kaydedildi. Ülkenin 29 Aralık 2020'de başlayan toplu aşılama kampanyası kapsamında şu ana dek 7.971.470 doz aşı uyguladı.