Politika

Araştırmalar Çin'in dış yardımlarının, yardım alan ülkelere sistematik ve anlamlı faydalar sağladığı ortaya kondu

Pazartesi günü yayınlanan makalede, Çin'in dış yardımlarının "yardım alan ülkelerde GSYİH, hanehalkı tüketimi ve istihdamı artırdığı" dile getirilirken bunun, yakın zamandaki...

Abone Ol

Pazartesi günü yayınlanan makalede, Çin'in dış yardımlarının "yardım alan ülkelerde GSYİH, hanehalkı tüketimi ve istihdamı artırdığı" dile getirilirken bunun, yakın zamandaki ekonomik araştırmaların en önemli bulgusu olduğu vurgulandı. Makalede, çoğu ekonomistin yanı sıra Dünya Bankası gibi kurumlardaki yetkililerin, "yoksul ülkelerde ekonomik büyümeyi teşvik etmenin anahtarının, modern altyapı olduğu" konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

Gana'nın başkenti Akra'da Çin'in yardımda bulunduğu Jamestown Balıkçılık Limanı Kompleksi'nin inşaat sahasında çalışan iki işçi, 4 Kasım 2021. (Fotoğraf: Xu Zheng/Xinhua)

Çin'in inşa ettiği altyapının "geniş kapsamlı faydaları olabileceğine" işaret eden makale, örnek olarak yeni yollar, telekom kuleleri ve elektrik hatları gibi konulardaki Çin'in yardım projelerini verdi. Makalede, "Dolayısıyla genel geçer bilgilerin aksine Çin'in dış yardımlarının faydaları, sıradan vatandaşlara kadar ulaşmaktadır" ifadeleri kullanıldı.