Politika

Arap Ligi, Libya için kabul edilen seçim mekanizmasını memnuniyetle karşıladı

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Salı günü LSDF'nin yeni geçiş hükümetinin seçim metodunu onayladığını açıklamıştı. Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yayınladığı açık...

Abone Ol

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Salı günü LSDF'nin yeni geçiş hükümetinin seçim metodunu onayladığını açıklamıştı. Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yayınladığı açıklamada bu ilerlemenin "LSDF'nin uzun yıllardır süren Libya krizini çözmek için Kasım ayında onayladığı planların uygulanması için önemli" olduğunu ifade etti.

Genel Sekreter, Libya'daki tarafları bu çabalarını sürdürmeye ve krizi sona erdirmek için geriye kalan idari adımlar üzerinde anlaşmaya varmak için vatansever ruhun tadını çıkarmaya çağırdı. Açıklamada, pan-Arap topluluğun siyasi çözüme ulaşmak ve dış müdahaleyi önlemek için uluslararası oyuncularla işbirliğini ve desteğini sürdürme taahhüdü vurgulandı.

7-15 Kasım 2020 tarihlerinde Tunus'un başkenti Tunus'ta düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu sırasında Libya toplumunun sosyal ve siyasi yelpazesini temsil eden 75 Libyalı, savaşın yıktığı ülkede kalıcı barışa ulaşmak için siyasi bir yol haritasını tartışmış ve 24 Aralık 2021'de ülkede genel seçime gitmeyi kabul etmişti.