Politika

Arap Birliği ve BM yetkilileri Suriye'de siyasi süreci ilerletiyor.

Arap Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre yetkililer, toplantı sırasında savaşın harap ettiği ülkedeki son gelişmeleri, özellikle yeni Suriye Anayasası'nın hazırlanması...

Abone Ol

Arap Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre yetkililer, toplantı sırasında savaşın harap ettiği ülkedeki son gelişmeleri, özellikle yeni Suriye Anayasası'nın hazırlanması ve seçimlere hazırlık yapılması konularında atılacak adımları ele aldı.

Yapılan açıklamada, Suriye halkına, özellikle yerlerinden edilenler ve mültecilere her düzeyde ağır yükler getiren, on yıllarca süren çatışmaların ardından içinde bulunulan çıkmaz duruma son verilmesi için Arap Birliği'nin yapacağı hamlelere de değinildi.

"Suriye'deki çatışmanın kesin bir askeri çözümü yok" diyen Ebu El-Gayt, tartışmalı konulara çözüm bulmak için Suriye'deki mevcut yabancı güçlerin esnek bir yaklaşım göstererek uzlaşmaya varmaları gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

Pedersen, Suriye'de hem hükümetin, hem de muhalefetin normal hayatı yeniden kurmak, ülke içindeki ve dışındaki Suriyelilerin acılarına son vermek için mevcut durumun ciddiyetini ve uzlaşma ihtiyacını fark etmelerinin gerektiğini söyledi.