Ebu Gayt açıklamasında, Kuveyt'in "Arap anlaşmazlığını gidermek ve bazı Arap ülkeleri arasındaki sorunların nedenlerini ortadan kaldırmak" için sarfettiği çabaları ve dostane girişimleri izlemekte olduğunu söyledi.

Arap Birliği lideri, ancak Arap ülkeleri arasındaki güveni yeniden tesis etmek ve anlaşmazlıklara yol açan problemlerin temel sebeplerini ortadan kaldırmak suretiyle ayrışmaların sona ereceğine vurgu yaptı.

Ebu Gayt'ın sözlerinden birkaç saat önce Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Ahmed Nasır el Muhammed es-Sabah, yazılı bir açıklama yaparak geçtiğimiz günlerde Körfez ülkelerini kapsayan "verimli" görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, doğalgaz zengini Körfez ülkesi Katar'a terörizmi desteklediği ve içişlerine müdahale ettiği iddiasıyla 2017 yılının Haziran ayından bu yana diplomatik ve ekonomik abluka uyguluyordu.

Bu ülkeler Katar'dan ilişkileri yeniden canlandırmak için uygulaması gereken bazı taleplerde bulunuyorlar.

Katar, suçlamaları defalarca "haksız" ve "temelsiz" olarak nitelendirerek kabul etmemiş ve egemenliğine müdahale olduğunu öne sürerek talepleri reddetmişti.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI