Politika

Arap Birliği Genel Sekreteri ve BM'nin Libya Özel Temsilcisi, Libya krizine çözüm yollarını görüştü

Toplantıda Libya'daki siyasi, güvenlik ve ekonomik koşullar değerlendirildi. Açıklamada, "İki diplomat aynı zamanda, Arap Birliği'nin BM himayesi altında Libya'da uzlaşma yolu...

Abone Ol

Toplantıda Libya'daki siyasi, güvenlik ve ekonomik koşullar değerlendirildi. Açıklamada, "İki diplomat aynı zamanda, Arap Birliği'nin BM himayesi altında Libya'da uzlaşma yolundaki destekçi rolünü değerlendirdi" ifadesi yer aldı. Temsilciler ayrıca, ateşkes anlaşmasına uyulmasının, yabancı güçler ve paralı askerlerin Libya'dan ayrılmasının sağlanmasının ve 2021 yılı sonuna kadar ulusal seçimlerin yapılmasının önemini vurguladılar.

Yeni kurulan Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ne Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi ile yeni Başbakan Abdulhamid Dibeybe liderlik ediyor. Arap Birliği, Libya'da geçiş sürecinin tamamlanması ve birleşik siyasi uzlaşma sağlanması yönündeki çabalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve koordine etmek üzere bir toplantı yapılması için pan-Arap birliği, Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu.