Sağlık

Anket: Teksas'ta Kovid-19 aşısı ile ilgili en büyük endişe yan etkiler

Dallas Morning News ve Tyler'daki Teksas Üniversitesi tarafından yapılan anket, eyaletteki aşılanmamış katılımcıların yaklaşık yüzde 34'ünün randevu almama sebebi olarak aşını...

Abone Ol

Dallas Morning News ve Tyler'daki Teksas Üniversitesi tarafından yapılan anket, eyaletteki aşılanmamış katılımcıların yaklaşık yüzde 34'ünün randevu almama sebebi olarak aşının yan etkilerini gösterdiğini ortaya koydu. Ankete göre katılımcıların yüzde 16'sı "sonuçları görmeyi beklediklerini" ve yüzde 11'i yeterli bilgiye sahip olmadıklarını düşünüyor.

22-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve artı-eksi yüzde 3,4 puan hata payına sahip ankette 1.090 kayıtlı seçmenle görüşüldü. Ankette aşının yan etkileri hakkında verilecek eğitimin daha fazla insanın aşılanmasına yardımcı olabileceği kaydedildi.

Halk sağlığı uzmanları, yan etkilerin görülmesinin Kovid- 19'a yakalanma riskinden çok daha az olduğunu söylese de Teksas'ta hala buna ikna olmayanlar bulunuyor. Anket, aşı yaptırmayacaklarını söyleyen kayıtlı seçmenlerin yüzdesinin, aşılanmış Teksaslıların sayısının artmasıyla yükseldiğini ve Cumhuriyetçi seçmenlerin aşıya büyük olasılıkla "Hayır" dediğini ortaya çıkarttı. Eyalet verileri, aşı olmaya uygun Teksaslıların yüzde 58'inden fazlasının en az bir doz aşılandığını gösteriyor.