Sağlık

Anket: Filipinliler Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısını tercih ediyor

Pazartesi günü yayınlanan bağımsız bir ankete göre Filipinliler, Çinli ilaç üreticisi Sinovac Biotech'in CoronaVac aşısını diğer Kovid-19 aşılarına tercih ediyor. Social Weath...

Abone Ol

Pazartesi günü yayınlanan bağımsız bir ankete göre Filipinliler, Çinli ilaç üreticisi Sinovac Biotech'in CoronaVac aşısını diğer Kovid-19 aşılarına tercih ediyor. Social Weather Station (SWS) araştırma enstitüsü tarafından 28 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında ülke çapında yürütülen bir ankette, 1.200 yetişkin Filipinlinin yüzde 39'u Sinovac Biotech tarafından üretilen Kovid-19 aşısını tercih ettiğini söyledi. SWS, katılımcılara rastgele dizilmiş 10 aşının yazılı olduğu bir liste verildiğini ve katılımcıların birden fazla aşı seçmelerine izin verildiğini söyledi.

SWS, yaptığı açıklamada, "Anket sonuçlarına göre tercih edilen markalar listesinde Sinovac Biotech'in yüzde 39 ile ve Pfizer-BioNTech'in de yüzde 33 ile en üst sıralarda yer aldığını" belirten SWS, Oxford- AstraZeneca'yı tercih edenlerin oranının yüzde 22, Johnson & Johnson'ı tercih edenlerin oranının ise yüzde 10 olduğunu ifade etti.

Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan bir aşı merkezinde maske takan insanlar Sinovac aşılarını yaptırmayı bekliyor, 31 Mart 2021. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Açıklamaya göre, Sinovac Biotech, Mindanao'da (yüzde 44) ve Visayas'ta (yüzde 44) en çok tercih edilen marka oldu. Öte yandan, Sinovac Biotech ve Pfizer-BioNTech'in Metro Manila'da eşit derecede tercih edildiği (her ikisi de yüzde 37) belirtildi. Anketin yapıldığı dönemde Filipinler'de, çoğu Sinovac olan 7 milyondan fazla Kovid-19 aşısı yapılmıştı. Çin, 28 Şubat'ta Filipinler'e ilk parti Sinovac CoronaVac aşısını bağışlayarak ülkede 1 Mart'ta aşı çalışmalarının başlamasını sağlamıştı. Filipinler'de Pazartesi günü itibarıyla toplam 1.184.706 Kovid-19 vakası ve 19.983 ölüm bildirildi.