Pazartesi günü yayınlanan bağımsız bir ankete göre Filipinliler, Çinli ilaç üreticisi Sinovac Biotech'in CoronaVac aşısını diğer Kovid-19 aşılarına tercih ediyor. Social Weather Station (SWS) araştırma enstitüsü tarafından 28 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında ülke çapında yürütülen bir ankette, 1.200 yetişkin Filipinlinin yüzde 39'u Sinovac Biotech tarafından üretilen Kovid-19 aşısını tercih ettiğini söyledi. SWS, katılımcılara rastgele dizilmiş 10 aşının yazılı olduğu bir liste verildiğini ve katılımcıların birden fazla aşı seçmelerine izin verildiğini söyledi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

SWS, yaptığı açıklamada, "Anket sonuçlarına göre tercih edilen markalar listesinde Sinovac Biotech'in yüzde 39 ile ve Pfizer-BioNTech'in de yüzde 33 ile en üst sıralarda yer aldığını" belirten SWS, Oxford- AstraZeneca'yı tercih edenlerin oranının yüzde 22, Johnson & Johnson'ı tercih edenlerin oranının ise yüzde 10 olduğunu ifade etti.

Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan bir aşı merkezinde maske takan insanlar Sinovac aşılarını yaptırmayı bekliyor, 31 Mart 2021. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Açıklamaya göre, Sinovac Biotech, Mindanao'da (yüzde 44) ve Visayas'ta (yüzde 44) en çok tercih edilen marka oldu. Öte yandan, Sinovac Biotech ve Pfizer-BioNTech'in Metro Manila'da eşit derecede tercih edildiği (her ikisi de yüzde 37) belirtildi. Anketin yapıldığı dönemde Filipinler'de, çoğu Sinovac olan 7 milyondan fazla Kovid-19 aşısı yapılmıştı. Çin, 28 Şubat'ta Filipinler'e ilk parti Sinovac CoronaVac aşısını bağışlayarak ülkede 1 Mart'ta aşı çalışmalarının başlamasını sağlamıştı. Filipinler'de Pazartesi günü itibarıyla toplam 1.184.706 Kovid-19 vakası ve 19.983 ölüm bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI