Duyuruda, şirketin şu anda 8,5 GW elektrik üretim kapasitesine sahip olacak, 71'i şebeke ölçeğinde rüzgar ve güneş enerjisi projesi ve 135'i dünya çapındaki mağazalarında ve tesislerinde güneş enerjili çatı olmak üzere küresel çapta 206 yenilenebilir enerji projesi bulunduğu belirtildi. Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, "İşletmemizin birçok bölümünde halen yenilenebilir enerji kullanılıyor. 2025 yılına kadar Amazon'un tamamında yenilenebilir enerji kullanılmasını bekliyoruz, önceki hedef olan 2030'dan 5 yıl önce" dedi.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Şirketin açıklamasında, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmanın, Amazon ve Global Optimism tarafından 2019'da kurulan The Climate Pledge (İklim Taahhüdü) kapsamında Amazon'un atmakta olduğu pek çok adımdan biri olduğu belirtildi. Paris Anlaşması'nın hedefinden 10 yıl önce, 2040'a kadar net sıfır karbona ulaşma taahhüdü veren The Climate Pledge'in şu anda 53 imzacısı bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI