Haftalık bakanlar kurulu toplantısının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan Iştiyye, hükümetin bir sonraki adımının "ekonomiyi canlandırmak" olduğunu belirtti. Iştiyye, "Tüm değerlendirmeler ekonomik deflasyondan çıkarak ekonomik toparlanmaya geçeceğimizi gösteriyor" dedi. Ancak Başbakan İştiyye, Gazze Şeridi'ndeki koronavirüs durumunun "hala felaket olduğu" konusunda uyardı.

Merkezi Ramallah'ta bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 998 yeni Kovid-19 vakası ve 16 can kaybı kayıtlara geçerken, Batı Şeria'da 531 yeni vaka tespit edildi ve 14 kişi yaşamını yitirdi. Iştiyye, Filistin hükümetinin "sürü bağışıklığına ulaşmayı sağlamak amacıyla" Rus Sputnik aşısından 500.000 doz ve ABD'nin Pfizer aşısından 4 milyon doz satın almaya karar verdiğini söyledi. Resmi rakamlara göre bugüne kadar Batı Şeria'da 131.759, Gazze Şeridi'nde ise 35.090 kişi koronavirüse karşı aşılandı.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI