Sağlık

Almanya'da sayısı 50 bini geçen Kovid-19 kayıpları için anma töreni düzenlenecek

Açıklamada Steinmeier'ın, "toplum olarak birlikte yas tuttuklarına, ölenleri ve yakınlarının acılarını unutmadıklarına dair" Almanya'daki diğer anayasal kurumlarla birlikte "ö...

Abone Ol

Açıklamada Steinmeier'ın, "toplum olarak birlikte yas tuttuklarına, ölenleri ve yakınlarının acılarını unutmadıklarına dair" Almanya'daki diğer anayasal kurumlarla birlikte "örnek teşkil etmek istediği" belirtildi.

Federal hükümetin hastalık kontrol ve önleme kurumu Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, Steinmeier'ın anma etkinliğine dair açıklamayı yaptığı Cuma günü, Almanya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 50 bin eşiğini aştı.

Kovid-19 pandemisinde ölenlerle ilgili "Bizim için sadece istatistik değiller" diyen Almanya Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "İsimlerini, ailelerini bilmesek bile biliyoruz ki; her sayı, tarifsiz şekilde özlediğimiz bir sevdiğimizi temsil ediyor."

Steinmeier, ortak anma etkinliği öncesinde bir mesaj göndermek amacıyla, Alman vatandaşlarını Cuma gününden itibaren akşam saatlerinde pencerelerine bir ışık koymaya ve ışığın fotoğrafını sosyal medyada paylaşmaya çağırdı.

Steinmeier, "Pencerenin önüne bir ışık koyuyoruz. Bir yas ışığı, bir sempati ışığı, bir şefkat ışığı" ifadelerini kullandı. Almanya Cumhurbaşkanı'nın resmi konutu olan Bellevue Sarayı'nın ana girişinin üstündeki orta pencere Cuma gününden itibaren ışıklandırılacak.