Çinli yetkili: Vietnam'la ordular arası ilişkileri daha fazla geliştireceğiz Çinli yetkili: Vietnam'la ordular arası ilişkileri daha fazla geliştireceğiz

BERLİN, 26 Ekim (Xinhua) -- Almanya, batı sınırlarındaki kontrolleri yeniden başlatmasından bu yana geçen ilk ayda yaklaşık 1.000 kişiyi geri çevirdi. Alman haber ajansı DPA'nın Federal İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı Cuma günkü haberine göre bakanlık, resmi bir soruşturmaya verdiği yanıtta, 16 Eylül'den 20 Ekim'e kadar yetkililerin yaklaşık 1.700 izinsiz giriş kaydettiğini ve yaklaşık 30 kaçakçılık vakası tespit ettiğini bildirdi. Almanya 16 Eylül'den itibaren tüm kara sınırlarında geçici sınır kontrollerini altı ay süreyle uzattı.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'nın tüm kara sınırlarında kontrollerin yeniden başlatılmasına gerekçe olarak düzensiz göç, teröristlerden korunma ve sınır ötesi suçlarla ilgili endişeleri gösterdi. Karar uyarınca Almanya, Fransa, Lüksemburg, Belçika, Hollanda ve Danimarka ile paylaştığı sınırlarda kimlik kontrollerini yeniden başlattı. Benzer kontroller Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ile olan sınırlarda da uygulanıyordu.

Kaynak: rss