HANOİ, 26 Ekim (Xinhua) -- Çin Merkez Askeri Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhang Youxia, Vietnam ile ordular arası ilişkilerin sağlam ve istikrarlı gelişiminin teşvikini artıracaklarını söyledi. Zhang, Perşembe-Cumartesi günleri arasında Vietnam'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri To Lam, Vietnam Devlet Başkanı Luong Cuong ve Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile bir araya geldi.

Lam, Vietnam'ın ulusal bağımsızlık ve sosyalist inşa mücadelesinde Çin'in yardımlarını unutmadığını belirterek, ülkesinin Çin ile dostane ilişkilerin geliştirilmesini stratejik bir tercih ve dış politikasının en önemli önceliği olarak gördüğünü söyledi.

Genel Sekreter, Vietnam'ın her zaman tek Çin politikasına sıkı sıkıya bağlı kaldığını söyledi. İkili savunma ilişkilerinde yeni adımlar atıldığını belirten Lam, tatbiki işbirliğini daha da derinleştirmeyi, karşılıklı stratejik güveni artırmayı, tehdit ve zorluklarla birlikte mücadele etmeyi ve bölgesel olarak ve dünya genelinde barış ve istikrarı ortaklaşa korumayı umduğunu ifade etti.

Zhang, Çin'in iki parti, ülke ve ordu arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem verdiğini söyledi. Zhang, iki parti ve ülkenin üst düzey liderlerinin vardığı önemli uzlaşıyı tam olarak uygulamak ve siyaset, ekonomi, güvenlik ve kültür gibi alanlarda etkileşim ve işbirliğini güçlendirmeye devam etmek üzere Vietnam'la çalışmaya istekli olduklarını belirtti.

Çin Ticaret Bakanı: Apple'ın Çinli ortaklarıyla istikrarlı işbirliğinden memnunuz Çin Ticaret Bakanı: Apple'ın Çinli ortaklarıyla istikrarlı işbirliğinden memnunuz

Zhang, ortak bir geleceğe sahip Çin-Vietnam topluluğunun inşasını yeni bir düzeye taşımak amacıyla Vietnam ile ordular arası ilişkilerin sağlam ve istikrarlı gelişimini daha da teşvik edeceklerini sözlerine ekledi. Zhang, ziyareti sırasında Vietnam Savunma Bakanı Phan Van Giang ile de bir araya gelerek uluslararası ve bölgesel durum ile iki ordu arasındaki ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki yetkili savunma işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin anlaşmaların imzalanmasına da nezaret etti.

Kaynak: rss