Politika

Almanya, Avustralya ile daha yakın ekonomik işbirliği istiyor

Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Altmaier, "İkili ekonomik ilişkilerimizi ortaklaşa yine ileri taşımak istiyoruz" dedi ve hidrojen ile Endüstri 4.0 gibi gelecektek...

Abone Ol

Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Altmaier, "İkili ekonomik ilişkilerimizi ortaklaşa yine ileri taşımak istiyoruz" dedi ve hidrojen ile Endüstri 4.0 gibi gelecekteki alanlarda işbirliğinin bilhassa önemli olacağını vurguladı. Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, Avustralya'nın dünyanın en büyük hidrojen üreticilerinden biri haline gelebileceğini ayrıca "iklim nötrlüğe giden yolda Almanya'ya yeşil hidrojen tedarik edebileceğini" kaydetti.

Bakanlığa göre Kovid-19 pandemisinin küçültücü etkisine rağmen Almanya ile Avustralya arasındaki ticaret hacmi son yıllarda olumlu yönde gelişti. İkili mal ticareti geçen yıl hafif bir düşüşle 11,38 milyar euro (13,5 milyar ABD doları) seviyesinde gerçekleşti.

Bakanlığa göre Almanya-Avustralya iş komitesi, yeni işbirliği fırsatları yaratmak amacıyla Avustralyalı ve Alman şirketleri arasındaki etkileşimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Ticaret politikası açısından Avrupa Birliği (AB) ile Avustralya arasındaki serbest ticaret anlaşmasının "merkezi öneme sahip" olduğunu söyleyen Altmaier'a göre anlaşma, şirketlerin birbirlerinin pazarlarına girmesini ve işbirliğini kolaylaştıracak.