Ekonomi

Alman şirketleri yeşil hidrojeni teşvik etmek için ortak bir vakıf kurdu

Bakanlık açıklamasına göre vakıf, yeşil hidrojen için faal bir uluslararası pazar kurmayı hedefliyor. Bakanlık da başlangıçta pahalı olan bu ürünün satışlarını artırmak için 9...

Abone Ol

Bakanlık açıklamasına göre vakıf, yeşil hidrojen için faal bir uluslararası pazar kurmayı hedefliyor. Bakanlık da başlangıçta pahalı olan bu ürünün satışlarını artırmak için 900 milyon euroluk (1,1 milyar ABD doları) katkıda bulunacak. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier yaptığı yazılı açıklamada, "H2Global, Almanya'nın oldukça rekabetçi ve iklim nötr olan teknoloji konumu için önemli bir katkı sağlıyor" dedi.

Altmaier, vakfın Almanya'da uzun vadeli yeşil enerji arzını güvence altına alarak yeşil hidrojen ve alt ürünleri için "hızlı bir pazar yükselişini" teşvik edeceğini de sözlerine ekledi. Bakanlık, Alman endüstrisi ile birlikte, yeşil hidrojen ve türevlerinin ortak ülkelerde "rekabetçi ve aynı zamanda sürdürülebilir bir şekilde" üretiminin ve ihraç edilmesinin yollarını belirlemeyi amaçlıyor. Yeşil hidrojen türevleri için ihale, Eylül ayında yapılacak federal seçimlerden önce açılacak. Bakanlık, hidrojen ürünlerinin ilk teslimatlarının 2024 yılından itibaren beklendiğini belirtti. (1 euro = 1,21 ABD doları)