Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

ZF'nin rakamlarına göre, Kovid-19 pandemisinin ortaya çıkmasının ardından 2020'nin ilk yarısında gelirler yüzde 27 oranında düştü. Şirketin kapsamlı maliyet azaltma ve yapısal uyum önlemlerinin yanı sıra pazardaki önemli toparlanma, 2020'nin ikinci yarısında satış ve kazançlarda "önemli bir iyileşmeye" yol açtı.

ZF yaptığı açıklamada, "Çin pazarındaki güçlü varlığından" faydalandığını söyledi. Raporda, 2020 yazının başlarından bu yana Çin'in ekonomisinin "devam eden güçlü bir yükseliş yaşadığı" belirtildi.

ZF'den bir sözcü Pazartesi günü Xinhua'ya konuştu, "Alman otomotiv endüstrisinin tamamı gibi, ZF de Çin'in hızlı toparlanmasından yararlandı" dedi. Sözcüye göre, 2019'un sonunda şirket Çin'deki yaklaşık 40 lokasyonda 13 binden fazla personel istihdam etti.

Genel olarak, ZF, 2020 mali yılında açıkça pozitif dengeli bir işletme karı elde etti. Ancak özellikle "gelecekteki işler için yapılacak yüksek peşin harcamalar" nedeniyle, vergilerin sonrasında kazançlar negatif olacak.
Şirketin 2020 mali yılı için nihai sonuçlarını 18 Mart'ta yayınlaması planlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI