Macron, Pazar günü yayımlanan Le Journal du Dimanche gazetesine verdiği röportajda, "Çinlilerle ve Ruslarla birlikte çalışmalıyız ki, bilim insanlarının geliştirdiği aşılar, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından gerekli sertifikalarını alır almaz, bu büyük çok taraflı çabaya entegre olsunlar" dedi. "Şu anda, zamana karşı gerçek bir yarış vererek varyantlarla mücadele ediyoruz" diyen Macron, pandemiyle mücadelede "hızlı, etkili ve birlik içinde" yapılacak küresel çabaların önemine işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılara özellikle Afrika'da eşit erişim sağlanması için uluslararası çaba gösterilmesi yönünde çağrıda bulundu. "Afrika ülkeleri aşılara erişim konusunda haklı olarak bizi zorluyor" diyen Macron, bu hedefe ulaşmak için daha fazla çaba gösterilmezse, "yalnızca sağlık değil, etik anlamda da risklerle karşı karşıya kalacağımızı" söyledi.

Macron, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, ülkesinin Avrupa İlaç Kurumu tarafından onaylanmış her türlü aşıya açık olduğunu belirtmişti. Avrupa İlaç Kurumu şimdiye kadar sadece Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca'nın aşılarına yeşil ışık yaktı. Avrupa'da onaylı aşı eksikliği kamuoyundan giderek artan şekilde eleştiri alıyor ve alternatif çözüm taleplerine yol açıyor.

Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı

Editör: İRFAN KARSLI