Şirket, zararın kısmen glifosat davalarının maliyetlerinden dolayı meydana geldiğini kaydetti. 2019'da olumlu bir sonuç elde ettikten sonra, Bayer'in net özel masraflar için 23,4 milyar euro harcaması nedeniyle tam yıl FVÖK (faiz ve vergi öncesi kazanç) eksi 16,2 milyar euroya düştü.

Açıklamada bu özel masrafların "bilhassa" şirketin glifosat ve dikamba gibi bazı yabani ot kıranlara ilişkin davalarda varılan anlaşmalardan oluştuğu belirtildi. Bayer Yönetim Kurulu Başkanı Werner Baumann, "Bu çalkantılı zamanlarda operasyonel gücümüz, işletmelerimizin pandemi sırasında bile ne kadar dirençli olduğunu gösteriyor" dedi.

Baumann, "Şirketimizin dönüşümünü ilerletmeye devam ettik, ürün hatlarımızı geliştirdik ve tüm iş birimlerimizde yeni teknolojilere yatırım yaptık" diye ekledi. Kur ve portföy etkilerine göre ayarlanan ve neredeyse bir önceki yıl ile aynı seviyede olan Alman şirketinin satışları yüzde 0,6 artarak 41,4 milyar euroya ulaştı.

Bayer'in tarımsal işletme bölümü, artışa özellikle Latin Amerika ve Çin'in katkıda bulunması nedeniyle satışların yüzde 1,3 artarak 18,84 milyar euroya yükseldiğini gördü. Bayer'in ilaç sektöründeki satışları yüzde 1,5 düşüşle 17,24 milyar euroya geriledi. Şirkete göre bu düşüş, özellikle yılın ilk yarısında bazı spesifik tıbbi tedavilerin sayısının azalmasına yol açan "küresel Kovid- 19 kısıtlamaları" nedeniyle gerçekleşti.

2021'de Bayer, sabit para birimlerinde "sağlam operasyonel büyüme" ve "istikrarlı kazançlar" elde etmeyi bekliyor. Satışların 2021 mali yılı sonunda yaklaşık yüzde üç artarak 42 ila 43 milyar euroya ulaşması bekleniyordu.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI