Sağlık

Alman biyolog Kovid-19'un laboratuvardan sızdığı kuramını reddetti

Hamburg Üniversitesi Hayvan Çeşitliliği Bölümü'nde bilimsel direktör ve profesör olan Glaubrecht, söz konusu açıklamaları kısa bir süre önce Alman Der Spiegel dergisine verdiğ...

Abone Ol

Hamburg Üniversitesi Hayvan Çeşitliliği Bölümü'nde bilimsel direktör ve profesör olan Glaubrecht, söz konusu açıklamaları kısa bir süre önce Alman Der Spiegel dergisine verdiği söyleşide yaptı. Biyoloğa göre şimdiye kadarki en kusursuz hipotez, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19'un ara konaklar üzerinden insanlara geçtiği hipotezi.

Der Spiegel'e konuşan Glaubrecht, "Doğada sürekli yeni virüs varyantları ortaya çıkar, (ve) genler değişir. En iyi uzmanlar bile yeni dizilimlerin nereden geldiğini söyleyemez" ifadelerini kullandı. Glaubrecht, virüsün insan yapımı olduğu ve Wuhan'daki bir laboratuvardan sızdığı şeklindeki ABD'nin istihbarat bilgilerine atıfta bulunan haberleri sorguladı.

Biyolog, "Gizli servis raporlarının özelliği gizli olmaları ve gizli kalmalarıdır. Bu yüzden böyle bir raporun gerçekten var olup olmadığını, içinde ne olduğunu ve varsa ne tür kanıtlar içerdiğini doğrulamamız mümkün değildir. Uzun lafın kısası bu tartışma söylentilere dayanıyor" diye konuştu.

Koronavirüsün kökeninin ne olabileceği hakkındaki soruyu yanıtlayan Glaubrecht, bilim insanlarının virüsün nereden geldiği konusunda kesin kanıt sunmasının zor olduğunu dile getirdi. Glaubrecht, "Sadece neyin daha olası olduğunu kestirmemiz gerek" diye konuştu.