Sağlık

All Nippon Havayolları Kovid-19 dijital sağlık pasaportunu test etti

"CommonPass" uygulamasını kullanan iki yolcu, test esnasında akıllı telefonlarından negatif Kovid-19 test sonuçlarını gösterdi. Pazartesi günkü test Japonya'daki ilk dijital s...

Abone Ol

"CommonPass" uygulamasını kullanan iki yolcu, test esnasında akıllı telefonlarından negatif Kovid-19 test sonuçlarını gösterdi. Pazartesi günkü test Japonya'daki ilk dijital sağlık pasaportuna yapıldı. Küresel seyahat sektörü ve yetkilileri, pandeminin yıprattığı sektörün canlanmasına yardımcı olmak için yolcuların koronavirüs test sonuçlarının ve aşı durumunun dijitalleşmesini dikkatle izlerken, "CommonPass" de dünya genelinde test edilen çok sayıda uygulamadan biri oldu.

Denemeye gönüllü olarak katılan Fukuşima eyaletinden bir hemşire olan Ikuko Osato, New York'a giden uçağın check- in kontuarındayken verdiği demeçte "Süreç yolunda gittiği için ben de daha fazla zaman ve enerjiden tasarruf ettim" dedi. "CommonPass" uygulamasının geliştiricisi olan Commons Project Vakfı, uygulamanın "gelen yolcuların sağlık durumunu daha güvenilir bir yöntemle doğrulamak için dünya genelinde dijital bir platform oluşturmayı amaçladığını" vurguladı. Halihazırda birçok ülkede Kovid-19 test sonuçları genellikle kağıt formatında geliyor ve küresel bir standarda sahip değiller.

ANA'nın Şirket Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Juichi Hirasawa, proje hakkında "CommonPass Sağlık uygulaması testlerimiz, bu prosedürleri uluslararası seyahat için basitleştirmeye yardımcı olurken ayrıca yolcuların mahremiyetini de koruyor" diye konuştu. ANA'nın yanı sıra dünya genelinde aralarında Japonya Havayolları'nın da olduğu yedi havayolu şirketi daha CommonPass dijital sertifika testlerinde yardımcı oluyor.