Politika

Al Gore: Çin, karbon emisyonu hedefini 'aşacak'

Gore, Washington Post Live ile yaptığı söyleşide, "Bu hedefi aşacaklarını düşünüyorum" dedi. Gore, "İşlerini planlama ve planları üzerinde çalışmakla dolu bir geçmişleri var....

Abone Ol

Gore, Washington Post Live ile yaptığı söyleşide, "Bu hedefi aşacaklarını düşünüyorum" dedi. Gore, "İşlerini planlama ve planları üzerinde çalışmakla dolu bir geçmişleri var. Sadece ulaşabileceklerinden mutlak bir şekilde emin olduklarında hedefler koyuyorlar ve (hedefleri) genellikle aşıyorlar" dedi.

Gore, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping geçen sonbaharda Çin'in CO2 emisyonlarının 2030'a kadar en yüksek seviyesini görmesi ve 2060'a kadar da ülkenin net sıfır emisyona ulaşması için çaba sarf ettiklerini söylediğinde, bunun herkesi şaşırttığını belirtti.

Perşembe günkü Liderler İklim Zirvesi'ne Beijing'ten video bağlantısı aracılığıyla katılan Xi, ülkesinin emisyonu azaltma hedeflerini yineledi, Çin'in ekolojik korumaya öncelik vermeye, yeşil ve düşük karbonlu bir kalkınma yolu izlemeye devam edeceğini söyledi. Xi, Çin'in karbon tepe noktasından karbon nötrlüğe geçme hedeflerini yerine getirmesinin "olağanüstü zorlu çabalar" gerektirdiğini, bunun birçok gelişmiş ülkeye göre çok daha kısa bir zaman diliminde gerçekleşeceğini belirtti.