Sağlık

Afrika ülkeleri 29,1 milyon dozun üzerinde Kovid-19 aşısı aldı

Afrika Birliği'nin uzman sağlık kuruluşu Afrika CDC, Afrika ülkelerinin Perşembe günü itibarıyla toplam 29,1 milyon dozun üzerinde aşı temin ettiğini ve bunların yaklaşık 10,3...

Abone Ol

Afrika Birliği'nin uzman sağlık kuruluşu Afrika CDC, Afrika ülkelerinin Perşembe günü itibarıyla toplam 29,1 milyon dozun üzerinde aşı temin ettiğini ve bunların yaklaşık 10,3 milyon dozunun uygulandığını belirtti. Kuruluşa göre, aşı vurulanların çoğunluğunu sağlık çalışanları, eş zamanlı hastalığa sahip kişiler ile 50 yaş ve üzeri kişiler oluşturuyor. Öte yandan Afrika CDC, Afrika Birliği'ne bağlı Afrika Aşı Toplama Görev Ekibi ile Johnson & Johnson arasında bu hafta başında bir anlaşma imzalandığını da duyurdu.

Anlaşmaya göre Johnson & Johnson, Afrika Birliği üyelerinin 220 milyon doz Kovid-19 aşısına erişimini sağlayacak ve birlik ülkelerine ilave 180 milyon doz aşı için de satın alma opsiyonu tanıyacak. Aşılar Güney Afrika'da bulunan Aspen Biopharama fabrikasında üretilecek. Afrika CDC'nin açıkladığı son veriler, Afrika'da Cuma itibarıyla teyitli Kovid-19 vakası sayısının 4 milyon 239 bin 639'a yükseldiğini ve pandemi nedeniyle 113 bin 142 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 milyon 794 bin 269 kişinin ise hastalığı atlatarak iyileştiğini gösteriyor.