Politika

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki askeri hastaneye yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Salı günü IŞİD terör örgütünün beş üyesinin diplomatik bölgedeki Serdar Muhammed Davud Han Hast...

Abone Ol

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Salı günü IŞİD terör örgütünün beş üyesinin diplomatik bölgedeki Serdar Muhammed Davud Han Hastanesi'ne baskın düzenleyerek üçü kadın, biri çocuk ve üçü Taliban askeri olmak üzere yedi kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Baskını gerçekleştiren beş saldırganın da öldürüldüğü, saldırganlardan en az ikisinin üzerlerindeki intihar yeleklerini 400 yataklı hastanenin kapısında ve binanın girişinde patlattığı belirtildi.

Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Afganistan İslam Emirliği Hava Kuvvetleri'nin, (teröristlere) karşı saldırı sırasında sağlık personeli ile hastaların güvenliğini sağlamak için ana hastane binasının çatısına, özel harekat kuvvetleri yerleştirdiğini" yazdı ve böylece saldırganların tesisin ana binasına giremediklerini aktardı. Kabil'deki İtalyan acil hizmet hastanesinin verdiği bilgiye göre, patlamalarda ve silahlı çatışmalarda en az 20 kişi yaralandı. Üst düzey Taliban yetkilileri, Afgan politikacılar ve Afganistan'daki BM misyonu saldırıyı şiddetle kınadı.