BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Ajansın haberinde, kimliği paylaşılmayan yetkilinin "Tüm uluslararası ülkeler, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri, Afgan hükümetine olan taahhütlerini dikkate almalı ve hava sahasını ihlal etmemelidir" sözleri aktarıldı. Yetkililer, ABD'nin kısa süre önce Afganistan hava sahası üzerinde insansız hava aracı devriyesi düzenleyerek ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini belirtti ve tüm ülkelerin uluslararası yasalar kapsamında kendi ülkelerinin "kara ve hava egemenliğinin tek sahibi" olduğunun altını çizdi.

Yetkililer, "Afganistan İslam Emirliği, Afganistan'daki tek tüzel kişilik olarak Afganistan kara ve hava sahasının koruyucusudur ancak ABD kısa süre önce uluslararası yasaları ve Katar'ın başkenti Doha'da İslam Emirliği'ne verdiği taahhütleri ihlal etmiştir" açıklamasında bulundu. Yetkililer, bu tarz ihlallerin düzeltilmesi ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI