Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

Chrisochoidis, Cuma günü Türkiye sınırı yakınındaki Meriç bölgesine yaptığı ziyaret sırasındaki açıklamasında, "Afganistan'daki kriz, jeopolitik alanı değiştirerek göç akını olasılığını artırdı" dedi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ise yaptığı açıklamada, "Sınırları güçlendirmenin yollarını araştırdık. Yunanistan, olası veya mevcut herhangi bir güvenlik tehdidine karşı sınırları korumaya devam ediyor" dedi.

Bakan, 2020 baharında Meriç sınırına yönelik göç akının artması sonrasında gözetleme sistemlerini iyileştiren Yunan hükümetinin, 40 kilometre uzunluğunda yeni bir sınır çiti inşasını tamamladığını belirtti. Taliban'ın kısa süre önce Afganistan'ın bazı bölgelerini ele geçirmesinin ardından pek çok Yunan yetkili, bu hafta yaptıkları açıklamada, 2015'te yaşanan mülteci ve göçmen krizinin yeniden yaşanmaması için Yunanistan'ın hazırlıklı olduğunu ifade etti. Atina, her türlü yeni soruna çözüm bulmak için defalarca Avrupa'dan ortak bir yaklaşım izlenmesini talep etti.

Aralarında pek çok Afgan'ın da bulunduğu bir milyondan fazla insan, 2015 yılından bu yana savaş bölgelerinden ve aşırı yoksulluktan kaçarak Yunanistan'a geldi. Orta Avrupa'ya giden Balkan güzergahı üzerindeki sınırlar 2016 baharında kapanana dek çoğu insan diğer Avrupa ülkelerine doğru yolculuklarına devam etti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı'ndan açıklanan son verilere göre, Yunanistan, ülke genelindeki devlet kamplarında halen yaklaşık 46 bin sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI